Luft til luft varmepumpe | God pris inkl. montering - Få tilbud her!

Luft til luft varmepumpe

Med en luft til luft varmepumpe kan du spare op til 60 % på din varmeregning. Hvem vil ikke gerne det? Luft til luft varmepumper kan både bruges til opvarmning af dit sommerhus, din lejlighed eller som supplement til opvarmning af dit hus. Den kan ovenikøbet også bruges til nedkøling. Den har derfor mange fordele. Derfor har vi her samlet information om luft til luft varmepumpen og dens fordele. 

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

Luft til luft varmepumper virker ved at optage varmeenergi fra luften udefra, som så omdannes til enten varm eller kold luft. Ved hjælp af en smart køleteknologi kan kølemidlet bevæge sig i luft til luft varmepumper rundt i et kredsløb. Det skaber et tryk, der får temperaturen til at stige. På den måde bliver den varme luft fordelt ud i dit hus. 

Hvor skal luft til luft varmepumpen placeres?

Luft til luft varmepumpens placering afhænger af husets planløsning. Det er vigtigt at huske på, at varmepumpen både består af en udendørs- og en indendørsenhed. Placeringen er derfor allerede der forskellig. Det er dog placeringen af indendørsenheden, der har den største betydning for, hvor effektiv luft til luft varmepumpen er, og hvor energibesparende den er. 

En luft til luft varmepumpe skal helst placeres i et rum, hvor du opholder dig meget. Det kunne for eksempel være dagligstuen eller i et åbent køkken/alrum. På den måde opnår du den bedste spredning af varmen til det meste af huset og til der, hvor du befinder dig mest. Blæseren i en luft til luft varmepumpe giver en smule støj. Derfor skal du også tænke over, at den måske ikke skal placeres lige over sofaen. Støjen er dog meget lille, og den kan sagtens være i stuen, uden at du nødvendigvis lægger mærke til den. 

Luftvarmepumpens indendørsdel bør placeres højt på væggen og så centralt som muligt i huset. Luftvarmepumpens indendørsenhed bør også placeres så tæt på udendørsenheden som muligt. Ellers betyder placeringen af udendørsdelen ikke synderligt meget. Men hvis det er muligt at placere udendørsenheden på et sted, hvor der også kommer varme fra vintersolen, sparer du endnu mere energi.

Luft til luft varmepumpe-pris inkl. montering

Luft til luft varmepumpens pris afhænger af, hvilken kvalitet du ønsker, og hvad dine behov er. Langt de fleste luft til luft varmepumper er rimelig billige og koster fra 13.000-25.000 kr. inkl. moms, levering og montering af en autoriseret kølemontør. Ofte er monteringen altså inkluderet i prisen. 

Hvis du bruger en luft til luft varmepumpe, får du virkelig meget for dine penge, da varmepumper ofte er op til fire gange så energieffektive som de mest effektive gas- eller oliefyr. Derfor får du altså også meget mere for dine penge i forhold til, hvis du bruger et olie- eller gasfyr til opvarmning af din bolig.

Du kan altid få en præcis udregning af dine årlige besparelser ved skift af varmekilde ved at kontakte en forhandler af varmepumper.

Montering af luft til luft varmepumpe

Monteringen og installationen af varmepumpen hører som sagt ofte med i prisen, når du køber en varmepumpe. Hvis det ikke er tilfældet, er det en god ide at få fat i en professionel installatør, der kan montere luft til luft varmepumpen for dig. Så er du sikker på, at der ikke opstår problemer, og du kan få den monteret helt korrekt. Monteringen kræver også en del, da der jo er to dele – både indendørs og udendørs. 

Installatøren skal lave en gennemgang af inde- og udedelen, der monteres med rørføring imellem de to dele. Installatøren kan også hjælpe dig med at finde den helt rette placering, så den placeres bedst i forhold til de førnævnte faktorer. Så får du mest muligt ud af varmepumpen energimæssigt og i forhold til effektivitet.

Udedelen bliver monteret på nogle konsolben, som maksimalt skal være en meter over jorden. Herefter skal der bores et hul i ydervæggen og trækkes kabler mellem inde- og udedelen.

Til sidst afprøver installatøren varmepumpen og sikrer sig, at alt virker, som det skal. Her vil du også ofte få en introduktion til pumpen, så du ved, hvordan du skal styre den. Det er der dog ikke meget i, da pumpen stort set passer sig selv. Du skal blot trykke på start og stop og styre temperaturen – ellers kan du indstille den, så du ikke behøver at røre en finger. 

Service, luft til luft varmepumpe

Der er som sagt ikke meget vedligeholdelse eller meget, du skal gøre, hvis du anskaffer dig en luft til luft varmepumpe til hjemmet. Den klarer stort set sig selv. Dog kan det være en fordel at få den til service en gang hvert år eller hvert andet år.

Det afhænger ofte af størrelsen på varmepumpen, hvornår og hvor tit den skal tjekkes. Men det kan være svært at vide, om varmepumpen har den rigtige mængde kølemiddel, eller om den trænger til at blive renset. Derfor kan det være en god ide at få tjekket disse ting, da det også kan påvirke elregningen.;

Brug for hjælp? Skriv til os, så vender vi tilbage.

Firmainfo

  • Kobberø Varmepumpe Teknik
  • Lærkevej 77, 6430 Nordborg
  • CVR: 39996243

Kontaktinfo

Åbningstider

Mandag - Tirsdag 09.00 - 16.00
Onsdag Lukket
Torsdag 09.00 - 19.00
Fredag 09.00 - 12.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket