Luft til vand varmepumpe

Ønsker du at varme dit hjem op på en energibesparende og miljøvenlig måde? Så er en luft til vand varmepumpe måske noget for dig. En luft til vand varmepumpe sørger for både opvarmning af dit hjem og for varmt brugsvand.

En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med. Vi har her samlet mere information om luft til vand varmepumpen og dens mange fordele. 

Luft til vand varmepumpe pris inkl. montering

Fordelene ved en luft til vand varmepumpe er, at den giver dig bæredygtig energi, har ude/inde-styring, som sikrer optimal driftsøkonomi, er støjsvag og giver en totalløsning, fordi den både opvarmer boligen og varmer brugsvandet op.

Ofte er monteringen inkluderet i prisen, når du køber en varmepumpe. Nedenfor kan du læse mere om, hvad en varmepumpe koster, og hvad den kan spare dig for af penge til varmeregningen.

Hvad koster luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er forholdsvis dyr at købe, men i sidste ende sparer du mange penge ved at investere i en varmepumpe, da varmeregningen bliver mindre. Hvis du for eksempel har et mellemstort hus på 130 kvadratmeter med fire beboere, vil den årlige udgift til en luft til vand varmepumpe ligge på omkring 12.000 kr. Hvis du ser det i forhold til et oliefyr under de samme forhold, ser vi en stor besparelse, da udgiften her vil være på omkring 22.000 kr.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe så? Det kommer an på kvalitet, effektivitet og meget andet. Det kommer også helt an på, hvor stor en varmepumpe du skal have, hvilket også vil blive forklaret længere nede på siden. Der findes utallige mærker inden for luft til vand varmepumper og derfor også mange forskellige priser.

Men selvom luft til vand varmepumpen er forholdsvis dyr, så vil pumpen også være tjent ind igen meget hurtigt, og i den lange ende er den altså billigere. Det er også en fordel, jo større dit hus er, for så sparer du endnu mere med en luft til vand varmepumpe. 

Hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe?

 Selve forbruget fra luft til vand varmepumpen afhænger naturligvis af, hvilken temperatur man ønsker i huset, hvor godt huset er isoleret, og hvor koldt det er udenfor. Der er altså flere faktorer, der spiller ind her. Men en luft til vand varmepumpe vil årligt bruge cirka 5.171 kWh. Det giver omkring 3,5 kWh varme for hver kWh el, varmepumpen bruger. Hvis dit hus er dårligt isoleret, vil den selvfølgelig bruge mere energi på at varme huset op og ligeledes den anden vej rundt. 

Placeringen af din Luft til vand varmepumpe har stor betydning

Det har meget betydning for effektiviteten og opvarmningen i forhold til, hvor du placerer din luft til vand varmepumpe. Der er en regel om, at du ikke bør opstille en luft til vand varmepumpe under eller i nærheden af soverum, da den kan larme.

Derfor skal du også placere den et sted, hvor der er god afstand til terrasse, naboen, stuevinduer og lignende. Vær opmærksom på, at fliser og hårde overflader forstærker støjen, hvorimod græs absorberer lyd. Derfor er det smart at have det med i forhold til overvejelserne om placeringen.

Hvor stor skal min luft til vand varmepumpe være?

Det er vigtigt at finde en varmepumpe i den rette størrelse, da det har betydning for, hvor effektiv den er i forhold til størrelsen på dit hus. Når man skal vælge en luft til vand varmepumpes størrelse, kan du bruge tommelfingerreglen, der siger, at du skal have 40 W pr. m2.

Hvis du for eksempel har et hus på 140 m2, skal du have en luft til vand varmepumpe på 5,6 kW, da du ganger de 40 med de 140, hvilket giver 5600 W. Ved dette eksempel skal du derfor have en varmepumpe på minimum 5,6 kW – den må altså gerne være større, men ikke mindre end de 5,6 kW.

Ligesom vi nævnte før med mængden af energi, så bør størrelsen på en luft til vand varmepumpe vælges ud fra flere faktorer. Her kommer det igen an på, om du har et velisoleret hus med gulvvarme, eller om du har et hus, der ikke er særlig godt isoleret.

Hvis det er godt isoleret, kan du vælge en mindre model, og hvis du har et gammelt hus, der er dårligt isoleret, skal du måske vælge en større model.

Huske luft til vand varmepumpe service

Luft til vand varmepumper indeholder altid mere end 1 kg kølemiddel og skal derfor altid efterses mindst én gang årligt. Du kan bestille et eftersyn til din luft til vand varmepumpe hos leverandøren eller ved et andet varmeselskab.

Det er en god ide at få din varmepumpe tjekket, da det kan være svært selv at tjekke, om den fungerer, som den skal. Hvis den ikke fungerer, som den skal, kan det blive en dyr varmeregning, og derfor er det en god ide at få den tjekket en gang i mellem.

 

Har du spørgsmål? Skriv til os!

Firmainfo

  • Kobberø Varmepumpe Teknik
  • Sundgade 60, 6400 Sønderborg
  • CVR: 39996243

Kontaktinfo

Åbningstider

Mandag - Fredag07.00 - 16.00
LørdagLukket
SøndagLukket