Varmepumper i Sønderborg - Service & montering af varmepumpe

Varmepumpe - Sønderborg

Leder du efter et billigere og mere energivenligt alternativ til opvarmning af dit hus? Så kan det være, at en varmepumpe er noget for dig. En varmepumpe anvender luftens naturlige varme og producerer varmeenergi.

På lang sigt er en varmepumpe den billigste og mest energibesparende løsning, der garanterer store besparelser på elregningen. Derfor har vi her samlet information om varmepumpen og dens fordele.

Vi tilbyder de bedste luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper til konkurrencedygtige priser. Derudover tilbyder vi også grundig varmepumpe service, så din varmepumpe altid fungerer optimalt.

Bestil besøg og hør hvor meget du kan spare

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe kan pumpe termisk energi fra et varmereservoir til et andet varmereservoir. Det vil sige, at den kan anvendes til køling og/eller opvarmning af boligen. Varmepumpen kan derfor erstatte andre opvarmningsformer som eksempelvis oliefyr, gasfyr eller elvarme. 

Der er rigtig mange fordele ved at investere i en varmepumpe.

 • Den første fordel er, at du sparer penge på elregningen. Varmepumper bruger nemlig ned til 25 % af den elektricitet, som en typisk elradiator bruger.
   
 • En anden fordel er, at anlægget kører helt af sig selv. Så skal du ikke fylde brænde på som ved en brændeovn eller andet. Den klarer det hele selv.
   
 • Derudover er det også en meget energirigtig måde at opvarme på, og du skåner derfor også miljøet.
   
 • Sidst, men ikke mindst kræver varmepumpen meget lidt vedligeholdelse. Når anlægget er installeret, passer det sig selv, og du behøver ikke at bekymre dig om noget. 

Hvordan virker en varmepumpe?

Varmepumpen fungerer via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor, hvor varmen omsættes til et højere temperaturniveau, som kan anvendes til selve opvarmningen af dit hus. En varmepumpe består af fire forskellige dele: 

 1. En fordamper 
 2. En kondensator 
 3. En kompressor
 4. En termoventil 

I fordamperen optager varmepumpen energi fra omgivelserne, som så får kølemidlet til at koge og fordampe væk. Herefter presses dampen sammen i kompressoren, og temperaturen stiger. I kondensatoren bliver kølemidlet afkølet og bliver til væske, der løber gennem termoventilen og tilbage til fordamperen, hvor processen starter forfra. Det er altså en cirkel, der gentager sig løbende, og på den måde opstår opvarmningen af dit hus med varmepumpen. Det er i kondensatoren, at varmen kan blæses ind i huset som varm luft.

For at varmepumpens kompressor kan komme i gang, skal der bruges energi. Denne energi vil normalvis komme fra el, men her kommer det et andet sted fra. Afhængigt af temperaturniveauet på varmekilden og det ønskede temperaturniveau på varmeenergien vil mængden af varmeenergien typisk være større end den tilførte energi. Det er forholdet mellem den optagne og afgivne energi, som viser, hvor effektiv varmepumpen er. Det kaldes effektfaktor eller COP-faktor. 

Installation og montaring af varmepumpe

Ofte hører installation af varmepumpen med, når du køber en ny varmepumpe. Det er nemlig vigtigt, at din varmepumpe er monteret helt korrekt, så der ikke opstår problemer. Når du skal have monteret din varmepumpe, er der flere ting, som installatøren har fokus på. Først og fremmest skal der ske en gennemgang af inde- og udedelen, der monteres med rørføring imellem de to dele.

Herefter monteres udedelen på nogle konsolben, så den befinder sig lidt over jorden. Herefter skal der bores et hul i ydervæggen og trækkes kabler og/eller rør mellem inde- og udedelen. For at det kan lade sig gøre, skal der etableres 230 V-forsyning fra den nærmeste stikkontakt med jord.

Sidst, men ikke mindst afprøves varmepumpen, og du vil få en instruktion af varmepumpen. Ofte kan du få en billig montering af varmepumpen med i prisen eller købe det separat.

Få energitilskud til din nye varmepumpe

Du tænker nok: hvad koster en varmepumpe? Det er faktisk ikke så dyrt, som det lyder, og en stor fordel ved at vælge en varmepumpe frem for elvarme er, at du kan søge om energitilskud fra Energistyrelsens energipulje. Så bliver det en del billigere. Hvis du for eksempel skal have en varmepumpe i dit sommerhus, kan du søge om et beløb på ca. 650 kr.

Du skal huske at indgå en aftale med dit energiselskab eller den håndværker, der skal sætte varmepumpen op, for det kræver det, før du kan ansøge om tilskuddet. Ofte har både håndværker og energiselskab en aftale i forvejen, som du blot skal underskrive. Det er nemt og hurtigt at ansøge om tilskuddet, så det kan helt klart betale sig. Og det er endnu en grund til at skifte fra el til en varmepumpe.

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Hvor stor din varmepumpe skal være afhænger af dit hus’ størrelse, og hvor meget du gerne vil have opvarmet. Du vil opnå den største besparelse ved at investere i en varmepumpe, som passer præcis til din boligs størrelse.

Varmepumpen skal være så stor, at systemet hverken bruger for meget eller lidt energi. Hvis du får en varmepumpe, der er for lille i forhold til det område, der skal opvarmes, vil den ikke kunne give dig lave opvarmningsomkostninger. Sørg derfor for at finde den rette størrelse ved at forhøre dig ved leverandøren. Så er du sikker på, at du får mest muligt ud af din varmepumpe.

Brug for hjælp? Skriv til os, så vender vi tilbage.

Firmainfo

 • Kobberø Varmepumpe Teknik
 • Lærkevej 77, 6430 Nordborg
 • CVR: 39996243

Kontaktinfo

Åbningstider

Mandag - Tirsdag 09.00 - 16.00
Onsdag Lukket
Torsdag 09.00 - 19.00
Fredag 09.00 - 12.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket