Varmepumpe service | Bestil dit lovpligtige servicetjek her!

Varmepumpe service

Har du en varmepumpe af den ene eller anden art til opvarmning af dit hjem eller dit sommerhus? Så skal du være opmærksom på, at den skal tjekkes jævnligt, så der ikke opstår problemer. Det er faktisk et lovkrav, at din varmepumpe får et servicetjek en gang i mellem. Du kan læse mere om varmepumpe service her.

Service på varmepumpe

Mange ejere af varmepumper er ikke klar over, at det er lovpligtigt at få efterset sin varmepumpe jævnligt. Hvis du har en luft til vand-, luft til luft- eller jordvarmepumpe, er der flere regler, når det gælder eftersyn og service af varmepumpen. 

Hvor ofte din varmepumpe skal tjekkes efter afhænger af, hvor meget kølemiddel varmepumpen indeholder eller kan indeholde. Hvis du har en varmepumpe, der indeholder mere end 1 kilo kølemiddel, skal varmepumpen efterses mindst én gang om året af en montør.

Hvis din varmepumpe indeholder mere end 2,5 kilo kølemiddel, skal eftersynet udføres af en certificeret montør og skal igen efterses mindst én gang om året. Vi er certificeret montør og har også ISO 9001-certificering, så du kan trygt overlade varmepumpe service til os.

Størstedelen af alle varmepumper indeholder over 1 kilo kølemiddel. Derfor kan du som udgangspunkt gå ud fra, at din varmepumpe skal efterses hvert eneste år. Det er derfor en nem tommelfingerregel, der gør, at du nok højst sandsynligt skal have tjekket din varmepumpe. Nedenfor kan du læse mere uddybende om service af varmepumpe.

Husk det lovpligtige varmepumpe servicetjek

Det er som allerede nævnt lovpligtigt, at du får tjekket din varmepumpe til et serviceeftersyn. Denne varmepumpeservice omfatter en gennemgang af anlægget og dets sikkerhedsudstyr. Eftersynet foretages for at kontrollere, om anlægget stadig lever op til de gældende regler om konstruktion og indretning.

Gennemgangen sker også for at sikre, at anlægget ikke udgør personfare, når det bruges. Sidst, men ikke mindst bliver servicen udført, så du er sikker på, at din varmepumpe har den rigtige mængde kølemiddel, eller om den trænger til at blive renset.

Hvis dette er tilfældet, og det ikke opdages, kan din varmeregning blive dyr. Derfor kan det godt betale sig at få foretaget service på din varmepumpe.

Virksomheden skal kunne dokumentere, at der har været eftersyn af anlægget, og derfor skal der være en samlet dokumentationen i en udstyrsjournal, som skal være i nærheden af varmepumpen, så det nemt kan findes frem, når der kommer kontrol. Det er nemlig virksomheden, der står for at vedligeholde varmepumpen, så den altid er i god stand. Derfor skal eksempelvis utætheder hurtigt findes og blive fikset.

Brug for hjælp? Skriv til os, så vender vi tilbage.

Firmainfo

  • Kobberø Varmepumpe Teknik
  • Lærkevej 77, 6430 Nordborg
  • CVR: 39996243

Kontaktinfo

Åbningstider

Mandag - Tirsdag 09.00 - 16.00
Onsdag Lukket
Torsdag 09.00 - 19.00
Fredag 09.00 - 12.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket